La 42a Cursa El Corte Inglés torna amb un nou circuit pels carrers més amples i atractius de Barcelona


  • La Cursa torna el diumenge 24 d’abril, a les 9.00 hores amb un nou recorregut, amb sortida des de l’avinguda Diagonal i arribada a la plaça de Catalunya
  • Aura Fundació, que treballa per la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, és l’entitat vinculada a la 42a Cursa El Corte Inglés

Barcelona, dimarts 15 de març de 2022: La Cursa d’El Corte Inglés arriba a la seva 42a edició el diumenge 24 d’abril, després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia, amb un nou recorregut. El circuit d’aquesta prova atlètica popular serà més ràpid, en vies molt amples que milloren la fluïdesa dels participants i per carrers molt atractius per gaudir del running en una ciutat com Barcelona.
El recorregut consta de 10 quilòmetres homologats per la Federació Catalana d’Atletisme, apte tant per als atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat com per a la resta de corredors populars amb dorsal-xip.
El tret de sortida serà a les 9.00 h a l’avinguda Diagonal, just davant d’El Corte Inglés Diagonal amb l’arribada a la plaça de Catalunya. El pas per carrers com passeig de Gràcia —al quilòmetre tres la Cursa passarà per davant de l’edifici de la Pedrera—, Aragó o Gran Via de les Corts Catalanes fan que el nou circuit potenciï més que mai la ciutat de Barcelona.
Aquest any la Cursa El Corte Inglés és més sostenible i segura, per això les inscripcions són únicament on-line i es poden formalitzar fins al diumenge 17 d’abril, a les 24.00 hores a través del web cursaelcorteingles.cat. 2.409.838 són el total de persones que han participat en la prova al llarg de les quaranta-una edicions. En aquesta edició tan especial, tots els participants que hagin passat els tres controls de temps podran recollir una medalla de finisher, a partir del 27 d’abril, en El Corte Inglés de Diagonal i Portal de l’Àngel.

Aquest retorn de la Cursa a la normalitat ha comptat amb el testimoniatge de prescriptors del món de l'esport i la cultura que han donat el seu suport desinteressat a la carrera: Ariana Sánchez, número 3 en el rànquing professional del World Padel Tour, Darko Perić, actor serbi conegut pel seu paper de Hèlsinki a la sèrie "La casa de papel", i el grup musical Estopa.

El Corte Inglés fa més estrets els llaços que l’uneixen a Aura Fundació, després que aquesta sigui l’entitat associada a la 42a Cursa El Corte Inglés. L’organització ha escollit aquesta fundació que treballa per a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de fer visible la seva tasca i, alhora, potenciar el caràcter inclusiu de la prova, que continua mantenint la seva gratuïtat.

Empresa amb AURA
Des del seu naixement l’any 1989, Aura Fundació ha aconseguit que gairebé 400 persones amb discapacitat intel·lectual siguin contractades per empreses de reconegut prestigi, entre les quals es troba El Corte Inglés.
Aura Fundació és pionera a Espanya en la implantació i desenvolupament del programa “Treball amb Suport” per a persones amb discapacitat intel·lectual; una metodologia que facilita la integració laboral d’aquest col·lectiu mitjançant un conjunt d'estratègies i processos de suport, adaptats a les seves necessitats.

Mitjons desaparellats
Per fer encara més visible la tasca d’Aura Fundació, l’organització demana a tots els participants que el diumenge 24 d’abril corrin la prova amb un mitjó de cada color. I és que aquesta és la manera en què se simbolitza el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Per a l’ocasió la marca d’accessoris de moda, Jimmy Lion, ha creat un lot de tres mitjons solidaris. Els mitjons solidaris de la Cursa més emblemàtica de Barcelona es podran adquirir mitjançant la web d’Aura Fundació i presencialment als taulells de recollida de dorsals, tant a El Corte Inglés Portal de l’Àngel com a El Corte Inglés Diagonal. La recaptació íntegra d’aquesta venda es destinarà a Aura Fundació.

El compromís d’Under Armour, Veri i Aquarius Zero
Per primera vegada, la Cursa va de la mà de la marca nord-americana Under Armour, especialitzada en moda i equipament esportiu. Under Armour té implantada la seva botiga més gran d’Europa a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel.
La 42a Cursa El Corte Inglés compta amb més de 30.000 litres d’aigua Veri i 20.000 litres d’Aquarius Zero, que aquestes marques, compromeses amb l'esport i la solidaritat, posen a disposició de tots els participants.
Més d’un miler de persones formades per un ampli grup del voluntariat corporatiu d'El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, Institut Barcelona Esports, Federació Catalana d'Atletisme, Creu Roja i Voluntaris 2000 asseguren la qualitat i el bon funcionament de la prova el pròxim diumenge 24 d’abril, en què la festa de l’esport popular tornarà a omplir els carrers. I com diuen els organitzadors de la prova: Hola de nou, BCN! Torna LA CURSA.