Cursa solidària


FUNDACIÓ AURA

El Projecte Aura iniciava el seu camí al 1989 oferint una modalitat innovadora d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Va néixer per oferir una oportunitat diferent, una nova fórmula al camí de la “normalització” iniciat en la integració en les etapes escolars i coincidint amb la nova llei 12/1982. L.I.S.M.I que en el seu primer article deia:

“La finalitat primordial de la política d'ocupació de treballadors minusvàlids serà la seva integració en el sistema ordinari d'ocupació o, si això no pogués ser, la seva incorporació al sistema productiu mitjançant la fórmula especial d'ocupació protegida.”

Aura va ser pionera al país i a Europa en aplicar la Metodologia “Treball amb Suport” nascuda a Estats Units a la fi dels 70 amb el nom “Supported Employment”. Va representar un salt qualitatiu en el reconeixement dels drets i en la millora de la qualitat de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb aquesta metodologia, Aura obria a moltes persones la possibilitat de treballar en entorns del mercat obert, oferint-los un suport personalitzat. El nom Aura, segons el diccionari de la R.A.E vol dir “Vent suau, afable i favorable”. Potser l’elecció del nom ha propiciat una sèrie de fets favorables que l’han acompanyat al llarg de la seva història.

Durant aquest temps prop de 370 persones participants amb discapacitat intel·lectual han estat contractades en empreses de reconegut prestigi.

Un dels objectius del projecte Aura ha estat difondre la metodologia “Treball amb Suport”. En aquest sentit, AURA ha estat membre i fundadora de l’associació Espanyola AESE, de l’Associació Europea EUSE i de la catalana ACTAS.

 

Fundacions que han col·laborat en altres edicions


1997 – Fundació Privada d'Investigació Cardiovascular

1998 – Fundació Internacional Josep Carreras

1999 – Unicef – Fondo de las Naciones Unidas para la Infancia

2000 – Metges Sense Fronteres

2001 – Banc d’Ulls per a tractaments de la ceguesa

2002 – Fundació Esclerosi Múltiple

2003 – X Jocs Mundials de Policies i Bombers

2004 – Fòrum Universal de les Cultures

2005 – Fundación Vicente Ferrer

2006 – Mans Unides

2007 – El Casal dels Infants del Raval

2008 – Creu Roja

2009 – Fundació Catalana Síndrome de Down

2010 – FERO, Fundació d’Investigació Oncològica

2011 – Asociación Española Contra el Cáncer – Catalunya Contra el Càncer

2012 – Fundació Banc dels Aliments

2013 – Fundació Ictus. Malaltia Cardiovascular

2014 – Fundació Ulls del Món

2015 – Institut Guttmann – Hospital de Neurorehabilitació

2016 – Càritas

2017 – Solidaritat Sant Joan de Déu

2018 – Pallapupas

2019 – Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia